Шашлик вийде соковитим і м'яким: як правильно вибрати м'ясо для пікніка

Автор: Лобанова Єлизавета

Шашлики на травневі свята посмажити зможуть далеко не всі українці, адже карантин вніс деякі зміни до відвідування парків і лісів, куди, як правило, усі ломляться в перші вихідні травня. Однак, ті, хто живе в приватному будинку, або має дачу, зможуть насолодитися травневих шашликом вже через пару днів. Щоб страва вийшла соковитою і ароматною, потрібно правильно вибрати м'ясо і якісно його замаринувати. Якщо ви хочете приготувати справжній шашлик, тоді до вибору м'яса поставтеся з усією відповідальністю. Ми вам розповімо, яку частину м'ясної туші потрібно вибрати, щоб ваш шашлик запам'ятали всі гості.

Шашлик вийде соковитим і м'яким: як правильно вибрати м'ясо для пікніка - today.ua

Найбільш жорсткий шашлик виходить зі свинячої шиї, хоча саме цю частину м'яса вибирають багато господинь. Навіть якщо добре замаринувати м'ясо, шашлик все-одно вийде сухим. А ось ідеальне м'ясо для шашлику, за словами м'ясників, це спина у яловичини і свинини, і грудка у птиці. М'язи на цих частинах тіла у тварин найменш рухливі. Спинна частина відрізняється тонким прошарком жиру, яка забезпечить шашлику соковитість, а саме м'ясо не буде жорстким, навіть якщо ви трохи перетримаєте його на багатті.

Багато людей обирають для шашлику ошийок, адже там міститься жир. Але саме це і додає жорсткості м'ясу. Жир горить, звідти і чорні вуглинки, замість соковитого м'яса. Як не маринуй шию, вона не стане такою м'якою, як спинна частина.

Шашлик вийде соковитим і м'яким: як правильно вибрати м'ясо для пікніка

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

У Верховній Раді вирішили, що відшкодування сім'ям загиблих українських громадян буде платити РФ

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Якщо ви не знаєте як приготувати смачний маринад для шашлику, тоді даємо вам одну пораду. Щоб м'ясо тануло в роті і не підгоряло, досить замаринувати його всього в чотирьох інгредієнтах. М'якість, соковитість і рум'яність шашлику додадуть чебрець, паприка, сіль і цибулевий сік.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний шашлик зі свинини вдома на сковорідці, якщо можливості піти на пікнік у вас немає, а насолодитися смачним м'ясом дуже хочеться.