Карантин вніс зміни в плани українців на травневі свята. До 12 травня паркові зони і ліси будуть все ще закриті для відвідування, а значить шашлики на природі переносяться на більш пізню пору. М'ясо на багатті не замінить жодна інша страва. Ті, хто живуть у приватному будинку, або мають дачу, зможуть насолодитися травневим шашликом вже через пару днів. Ми розповімо, як приготувати м'ясо таким чином, щоб воно не підгоріло, було соковитим, і тануло в роті. Весь секрет полягає в правильному маринаді.
Безумовно, смак шашлику залежить від обраного м'яса. Однак, ще більш важливий момент, це навчитися правильно його маринувати. Головне розчарування в приготуванні шашлику - це коли м'ясо на багатті починає підгоряти, і нічого зробити з цим не можна. Виявляється, цієї проблеми можна уникнути.
Грузинські шеф-кухарі, які знають толк в м'ясі, радять готувати маринад для шашлику всього з чотирьох інгредієнтів. Ніякого майонезу, мінералки, алкоголю, сметани і шматків цибулі...М'якість, соковитість і рум'яність додадуть м'ясу чебрець, паприка, сіль і цибулевий сік. Напевно, ви звикли різати для шашлику цибулю кільцями, а потім смажити її разом з м'ясом. Але саме цибуля найчастіше і починає підгоряти, а разом з нею і м'ясо. Щоб цього не сталося, варто нарізати або збити блендером три цибулини, видавити з них сік, і залити ним м'ясо для шашлику. На 2 кг м'яса цілком достатньо буде 0,5 л соку.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Чебрець розкриває смак м'яса, даруючи йому неперевершений аромат. Ще одна перевага цієї спеції - це те, що вона не підгорає на шашлику.
Паприка додається для гарного кольору і пікантності. На 2 кілограми м'яса варто покласти 4 столові ложки приправи. Шашлик, маринований в паприці, виглядає дуже апетитно.
Сіль у маринад додавайте за смаком. Оптимально брати 1 ч. л. солі без гірки на кожен кілограм м'яса.
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний шашлик зі свинини вдома на сковорідці.