Today.ua

Шахраї, імітуючи торги на фінансових біржах, ошукали жертв на 9 млн гривень

Працівники кіберполіції у Запоріжжі виявили групу осіб, до якої входило п'ятеро чоловік на чолі з 21-річним місцевим мешканцем, яка залучала громадян до інвестування у фіктивні фінансові торги на міжнародній арені. Про це повідомляє відділ комунікації місцевої поліції.

Шахраї створили сайт, де імітували діяльність міжнародних інвестиційних компаній. Зловмисники пропонували клієнтам вкласти у трейдингову діяльність з можливістю легкого та швидкого заробітку мінімальну суму, яка складала близько 100 доларів США.

Сума внесків щоразу зростала, а клієнти не підозрювали, що не мають перспектив повернення своїх коштів.

Псевдотрейдерська діяльність, за попередніми оцінками, принесла зловмисникам більше 9 мільйонів гривень, а їх жертвами стали 150 іноземців та громадян України.

Правоохоронці провели обшуки за місцем розташування офісу шахраїв та за місцем проживання організатора злочинної групи. Була вилучена комп'ютерна техніка, яка використовувалася зловмисниками, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи. Також у офісі поліцейські виявили копії паспортів постраждалих.

Зазначається, що за останні два тижні "брокери" встигли залучити до участі у "торгах" 15 осіб, які вже "інвестували" 10 тисяч доларів США.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), що карається позбавленням воді на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, у одному з магазинів Дарницького району столиці 39-річний касир намагався звинуватити 29-річну жінку в тому, нібито вона розрахувалася фальшивими грошима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ