Холодець люблять їсти багато людей, але готувати цю страву вміють не всі. Секрет прозорого та в міру жирного холодця полягає не лише у виборі м'яса, але й у правильній послідовності приготування. Важливо пам'ятати, що поспіх у цьому процесі зайвий. Страва готується довго, але результат вас порадує.
До складу холодця можуть входити будь-які овочі. З ними страва набуває абсолютно нового смаку. Щоб холодець був не занадто жирний, готуйте його з курки.
Домашній курячий холодець
Інгредієнти:
- Курка домашня – 1/2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Перець горошком – 5-6 шт.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Яйця – 1 шт.
- Горошок – 20-50 г
- Маслини – за смаком
- Зелень – до смаку
- Желатин - 1 упаковка
- Перець болгарський
- Кукурудза
Для початку зваріть бульйон на основі овочів та курячого м'яса, він повинен добре википіти. Тільки в такому разі холодець вийде прозорим.
Потім дістаньте курку та овочі, акуратно процідіть бульйон через сито чи марлю.
М'ясо відокремте від шкіри та кісток.
Бульйон без м'яса доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть, додайте 2 зубчики дрібнонарубаного часнику.
Желатин замочіть у холодній воді, перемішайте і влийте в бульйон, помішуючи.
Візьміть форму для холодця. На дно викладіть порізані овочі, далі м'ясо і залийте все бульйоном з желатином.
Прикрасьте курячий холодець вареним яйцем і розрізаними навпіл оливками. Залишіть застигати щонайменше на 4 години, але краще на ніч.
Щоб дістати страву з форми, холодець потрібно потримати 10-15 секунд в окропі і просто перевернути на тарілку.
Подавайте холодець з гірчицею, хріном, аджикою або без нічого.
Смачного!
Раніше повідомлялося, що додати у фарш рибних котлет для соковитості та пікантності.