Сало, приготовлене в духовці, буде відрізнятися ніжним смаком і ароматом. Для початку потрібно вибрати на базарі якісне сало, а потім приготувати його за нашим рецептом. Ваші гості будуть приємно здивовані, коли побачать на столі цю пікантну закуску.
Рецепт копченого сала в духовці
Інгредієнти:
- Сало;
- Свинина;
- Цибуля;
- Часник;
- Соєвий соус;
- Сіль;
- Спеції на смак.
Беремо сире м'ясо і ріжемо його тонкими смужками. Краще брати ту частину свинини, де є жир, або змішувати м'ясо з салом.
Цибулю і часник дрібно нарізаємо, або натираємо на терці. Беремо м'ясо і добре обвалюємо його в часниковій суміші, натираємо сіллю і перцем. Заливаємо м'ясо соєвим соусом і ставимо в холодильник на 12 годин.
Кладемо м'ясо на деко, загорнувши його у фольгу. Ставимо страву на 1,5 години в духовку на температуру 180 градусів.
Дістаємо сало з духовки, тонко нарізаємо його і подаємо до столу в якості закуски. Можна приготувати бутерброди з салом, прикрасивши їх гілочками зелені і зубчиками часнику.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як правильно вибрати сало, орієнтуючись на його смак, колір і запах.