Сало - це продукт, який багато господинь будуть додавати у свої великодні страви. Виникає питання, як вибрати смачне і свіже сало, яке буде корисним, і додасть стравам пікантності. При виборі сала, слід орієнтуватися на його колір, запах і смак. Ми вам розповімо, якими ж повинні бути ці критерії якості гарного сала.
По-перше, завжди намагайтеся купувати сало на базарі. Там його можна спробувати і детально поспілкуватися з продавцем.
Запам'ятайте, що у якісного свіжого сала білий колір, а біля шкурки може бути тонка темнувата смуга. Якщо сало жовтувате або сіре - це означає, що воно старе. Червоні прожилки можуть зустрічатися, але таке сало по смаку буде поступатися, і в сирому вигляді таке сало краще не їсти. А ось рожевий відтінок сала говорить про його здоровий вигляд.
Що стосується запаху, то сало свині не пахне, а от сало кабана має специфічний аромат, який може сподобатися не всім. У свіжого продукту ніжний аромат, з солодкувато-молочними нотами. Якщо сало добре відстає від шкірки - значить, це сало свині. Хороше сало має бути зверху вологим, але не слизьким. Найсмачніше сало з черевної частини свині, там пластинки сала чергуються з прошарками м'яса.
Популярні зараз
Названо тарифи на електроенергію та газ з 1 квітня
Мобілізація з 1 квітня: кому з українців першочергово видаватимуть повістки
Українцям розповіли, які суми банківських переказів можуть потрапити під фінмоніторинг
“Народ масово виїжджатиме з України“: астрологічний прогноз на квітень
Якщо у сала смачна шкурка, значить його смолили соломою. Обов'язково пробуйте сало перед покупкою. Адже сало може зовні вам сподобатися за всіма критеріями, а за смаком виявиться не дуже добрим. Бажано, щоб поверхня сала була присипана сіллю. У будь-якому випадку, прийшовши додому потрібно правильно засолити сало для тривалого зберігання.
Раніше повідомлялося, як приготувати рулет із сала на закуску до великоднього столу.