Today.ua

Сало по-домашньому: як правильно засолити продукт для довгого зберігання

Сало - це продукт, який може зберігатися досить довго, якщо його правильно перед цим засолити. Купуючи сало на базарі, зверніть увагу, щоб його шкірка була м'яка, за кольором сало має бути білим, або з легким рожевим відтінком, а найсмачніші шматки будуть з бічної частини або зі спини свині чи кабанчика. Зробити домашнє солоне сало з часником і спеціями простіше простого. Слідуйте нашому рецепту, і у вас вийде смачна закуска, яку можна подавати до столу з печеною картоплею, бутербродами з чорного хліба, маринованими огірками, тощо.

Рецепт солоного сала по-домашньому

Інгредієнти:

Для початку промиваємо наше сало в холодній воді. Посипаємо сало сіллю і натираємо приправами. Ви можете використовувати будь-які спеції за смаком - перець, мелений імбир, гвоздику, мускатний горіх, корицю, червоний гострий перець, орегано сушений кріп, паприку, кмин...Також для засолки сала підходять чебрець, розмарин і аніс. Обов'язково додайте лавровий лист.

Кількість солі на 1 кг сала залежить від ваших смакових пристрастей. Розітріть часник і намажте їм гарненько ваше сало. Можна також покласти всередину пару зубчиків часнику.

Після засолювання накриваємо сало плівкою і залишаємо його на 24 години в теплій кімнаті. Потім перекладаємо в холодильник. Через 3 дні сало повністю просочиться спеціями і сіллю, і його можна нарізати до столу.

Ви ще встигнете підготувати ароматний шматок сала до Великоднього столу. Тому поспішайте порадувати своїх рідних смачним делікатесом!

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати рулет із сала на закуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ