Салат "Шуба" вже давно подають не лише на святковий стіл, але й цю страву готують в інші дні. З'явилося багато варіацій відомого салату. Для тих, хто дотримується низькокалорійної дієти, ми пропонуємо приготувати дієтичну шубу, де деякі основні інгредієнти замінюються на альтернативні. Наприклад, оселедець – на норі, картопля – на батат, а майонез - на йогурт.
"Шуба" готується швидко, але щоб салат був смачнішим, йому потрібно дати настоятися хоча б кілька годин.
Салат "Шуба" без оселедця
Інгредієнти:
- Буряк варений – 1 шт.
- Морква варена – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Цибуля – 1шт.
- Норі – 2 штуки.
- Батат – 1 шт.
- Йогурт (знежирений) – для заправки.
Овочі для салату "Шуба" краще не відварювати, а запікати. Буряк, моркву та батат поставте в духовку хвилин на 30, потім натріть на тертці.
Популярні зараз
Українські АЗС збільшили ціни на автогаз
Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу
Аналітики повідомили, як зміняться ціни на продукти харчування в Україні
У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам
Стиглий авокадо наріжте кубиками. Цибулю теж дрібно нашинкуйте. Норі нарвіть дрібними шматочками.
Приступає до викладення салату. На дно глибокої тарілки викладіть перший шар - батат, другий шар буде норі, перемажте йогуртом, далі покладіть моркву, авокадо, йогурт, потім знову батат, моркву, норі та всі шари перемазуйте йогуртом. На верхній шар викладіть тертий буряк і зверху добре змастіть салат заправкою.
Поставте "Шубу" в холодильник на кілька годин і можете починати дегустацію.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати салат "Царський" із баклажанів та яєць.