Салат “Мімоза“: чим замінити головний інгредієнт страви, щоб покращити її смак

Автор: Лобанова Єлизавета

Салат "Мімоза", так само як "Шуба" та "Олів'є", не втрачає своєї популярності на столах українців уже багато років, незважаючи на те, що з'являється багато інших смачних страв. Можна урізноманітнити улюблений салат, замінивши у ньому деякі інгредієнти, і здивувати своїх гостей. При цьому концепція страви не зміниться, але вона набуде нового смаку.

Салат “Мімоза“: чим замінити головний інгредієнт страви, щоб покращити її смак - today.ua

Наприклад, замість тунця в салат "Мімоза" спробуйте додати курячу грудку. Цей інгредієнт чудово впишеться у звичний нам рецепт.

Салат "Мімоза" по-новому

Інгредієнти:

  • Варена куряча грудка – 200 г;
  • Варена картопля – 2 шт;
  • Варена морква – 1-2 шт.;
  • Варені курячі яйця – 4 шт.;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Майонез – для заправки;
  • Свіжа зелень – за бажанням.

Салат “Мімоза“: чим замінити головний інгредієнт страви, щоб покращити її смак

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Картоплю, моркву та сир натираємо на великій тертці. Варені яйця чистимо від шкаралупи, розділяємо білки та жовтки. Білки нарізаємо дрібними кубиками, а жовтки натираємо на дрібній тертці. Куряче філе ріжемо кубиками.

Беремо глибоку тарілку, на яку викладатимемо салат "Мімоза". Або можна взяти кілька порційних тарілок і викладати салат відразу в них.

Шари салатів мають таку черговість: картопля; грудка; морква; білки; сир.

Кожен шар покриваємо майонезною сіточкою. Верхній шар салату потрібно змастити майонезом та посипати тертим жовтком.

Готовий салат ставимо на 2-3 години в холодильник, щоб він добре просочився. Чим довше салат постоїть, тим краще просочиться.

Перед подачею салат "Мімоза" можна посипати зеленню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати пікантний салат "Луїза" із оселедцем на святковий стіл.

Головне