Альтернативою традиційному салату "Шуба" може стати ще одна страва з оселедцем та картоплею. Називається вона салат "Луїза". Якщо ви хочете урізноманітнити меню, тоді приготуйте цю страву і ваші гості будуть приємно здивовані. Салат викладається шарами, а для насиченого смаку його потрібно на кілька годин поставити в холодильник.
Салат "Луїза"
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 2 шт;
- Яйця курячі варені – 5 шт.;
- Картопля варена – 3 шт;
- Плавлений сир – 150 г;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Зелена цибуля – 50 г;
- Огірки мариновані – 100 г;
- Оцет (9%) – 2 год. л;
- Майонез, сіль перець за смаком.
Цибулю наріжте тонкими кільцями, кожне з яких подрібніть до четвертинок, складіть в окрему глибоку миску і налийте стільки води, щоб вона покрила цибулю. Додайте оцет і три чайні ложки цукру. Все перемішайте і залиште цибулю маринуватися.
Картоплю відваріть, очистіть від шкірки та натріть на великій тертці. Посоліть картоплю і за бажання посипте спеціями. Викладіть терту картоплю в глибоку тарілку, зверху намажте майонезом. Це буде перший шар салату.
Злийте з цибулі маринад і викладіть на картоплю другим шаром.
Далі філе оселедця потрібно нарізати дрібними кубиками і викласти поверх картоплі з цибулею, трохи змастити майонезом.
Варені яйця розділіть на жовтки та білки. Білки натріть зверху на тертці на шар оселедця, потім змастіть майонезом. Зверху викладіть дрібно нарізану зелену цибулю.
Потім потрібно натерти на тертці плавлений сир, розім'яти його вилкою, змішати зі спеціями і натерти туди ж на дрібній тертці огірки. Додайте в цю масу майонез, перемішайте все і викладіть наступним шаром салату.
Терті жовтки будуть завершенням салату "Луїза".
Готовий салат поставте години на 3 в холодильник, щоб він просочився.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати салат "Шуба" із секретним інгредієнтом.