Today.ua

Сніданок для гіпертоніків: лікарі назвали просту страву для зниження тиску

Щоб знизити тиск, досить 3 рази в тиждень снідати простою та корисною стравою. Йдеться про гречку, запевняють лікарі.

Отже, щоб знизити тиск, досить не забувати про гречану кашу, яка здавна славиться своїми корисними властивостями.

Радять вживати кашу разом з молоком і курагою. Такий мікс доповнює склад гречки необхідними мікроелементами. Лікувальний ефект посилюється в кілька разів і можна дійсно знизити тиск. Каша багата на магній і калій, які корисні для судин і серця. Молоко допомагає регулювати кров'яний тиск. Також сприятливо позначається на роботі печінки. Курага бореться з поганим холестерином. Це дозволяє розріджувати кров, поліпшити циркуляцію, а значить і знизити тиск.

Лікарі рекомендують з'їдати саме пророщену гречку для здоров'я серця. Такий вид більш ефективний. Результат досягається у 2 рази швидше. Також пророщена гречка сприятливо позначається на роботі шлунково-кишкового тракту.

«Найкраще чергувати гречані сніданки з кисломолочним. Починати слід з пророщеної каші. Після 6 приймання можна переходити на смажену гречку», - зазначила кардіолог Світлана Хаваліна

Лікар також підкреслила, що лікування має накопичувальний характер. Курс дозволяється продовжувати на свій розсуд. Поступово частоту гречаного сніданку можна скорочувати, і звести до 4-7 разів на місяць, щоб знизити тиск.

Нагадаємо, індійські вчені виявили, що регулярне вживання в їжу бананів допомагає знизити тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ