Наша імунна система - найкращий захист від вірусних інфекцій, в тому числі, і коронавірус не страшний, якщо сильний імунітет, а одним з найважливіших елементів для його підтримки є цинк.
Як розповіла лікар-дієтолог, доктор медичних наук Маріят Мухіна, без цього мінералу деякі типи імунних клітин, в тому числі білі кров'яні тільця - лейкоцити, взагалі не можуть функціонувати, а, отже, коронавірус можна підчепити.
Цинк у великих кількостях міститься в м'ясі, особливо в телячої печінці, яловичині та баранині, а також в молюсках, яйцях і бобових.
Крім того, не менш важливим для імунітету і того, щоб коронавірус не потрапив в організм, є і вітамін С, який добре впливає на імунну систему, а також полегшує симптоми грипу. Дієтолог рекомендує налягати на цитрусові, а також чорницю, журавлину, обліпиху, помідори або томатний сік, полуницю і броколі.
За словами фахівця, велика кількість вітаміну С міститься також у цибулі.
А ось вироблення антитіл і реакцію клітин імунної системи, коли ми знаходимося в стані стресу і можна "заробити" коронавірус, підсилює вітамін Е.
«Щоб поповнити запаси вітаміну Е в організмі, я раджу горіхи та насіння. У чверті склянки звичайного насіння соняшнику міститься майже вся денна доза вітаміну Е. А чверть склянки мигдалю забезпечать вас половиною норми», - дала рекомендації дієтолог.
Зміцнити імунітет також допоможуть мононасичені кислоти омега-3, що містяться в жирній рибі, і часник. Мухіна пояснила, що на добу достатньо вживати не більше чайної ложки часнику. Можна змішувати з іншими стравами і їсти на ніч.
Крім того, в списку продуктів, що зміцнюють імунітет, виявився йогурт. За словами дієтолога, він збільшує вироблення в організмі гамма-інтерферону, який припиняє поширення вірусів в організмі.
Нагадаємо, в "Укрпошті" зробили заяву щодо того, чи може коронавірус передатися через посилки.