Печені яблука - це не лише смачна, але й дуже корисна страва. Ці фрукти можна поєднувати з медом, корицею, горіхами, родзинками, курагою, а також сиром. Якщо ви хочете приготувати справді поживний та смачний десерт, тоді зробіть сирну начинку та наповніть нею яблука. Таку смакоту можна подавати навіть на святковий стіл.
Запечені яблука з сиром
Інгредієнти:
- яблука – 5-6 шт;
- сир – 200 г;
- ванільний цукор – 1 ч.л;
- спеції (кориця, імбир) – до смаку;
- волоські горіхи та інші сухофрукти – за смаком.
Яблука добре помийте і виріжте серцевину. Головне, не пробити яблуко крізь донизу, інакше начинка виливатиметься.
Родзинки та будь-які сухофрукти за смаком потрібно залити окропом на 5-10 хвилин.
У цей час змішайте сир з ванільним цукром, додайте дрібку кориці, потім туди ж додайте горіхи з дрібно нарізаними сухофруктами.
Викладіть яблука на форму застелену пергаментом, у кожне покладіть начинку і поставте випікати 20-25 хв при температурі 150 градусів.
Десерт вийде соковитим і в міру солодким. Навіть для тих, хто сидить на дієті, раз на тиждень можна побалувати себе такими ласощами.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати сирний пиріг із пісочної крихти з варенням.