Сирний пиріг із пісочної крихти з варенням - ідеальний осінній десерт для всієї родини

Якщо у вас є торішнє варення, яке хотілося б використати до початку нового сезону, або вам просто захотілося відкрити свіжу баночку, пропонуємо приготувати смачний сирний пиріг з пісочної крихти. Готувати його дуже просто, а результат приємно здивує.

Сирний пиріг із пісочної крихти з варенням - ідеальний осінній десерт для всієї родини - today.ua

Сирний пиріг із пісочної крихти та варенням – рецепт

Складові:

  • Сир – 500 г
  • Борошно – 300 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукор – 200 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 г
  • Густе варення – 250 г

Сирний пиріг із пісочної крихти з варенням - ідеальний осінній десерт для всієї родини

Спосіб приготування:

  1. У борошно додаємо 100 г цукру, розпушувач, ванілін і натираємо на тертці вершкове масло - перетираємо в крихту.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків.
  3. Сир змішуємо з жовтками та сметаною до однорідності, перебивши міксером.
  4. У білки додаємо 100 г цукру та збиваємо міксером до стійких піків.
  5. Акуратно вводимо білкову масу в сирну і перемішуємо до однорідності, рухаючи ложкою зверху внизу, як би закопуючи її. Але не перестарайтеся, інакше пиріг вийде не таким пишним, як треба.
  6. Форму для запікання змащуємо олією або вистилаємо пергаментним папером. Висипаємо половину пісочної крихти, розрівнюємо та додаємо варення. Зверху викладаємо начинку з сиру і розподіляємо рівним шаром. Зверху засипаємо пісочною крихтою.
  7. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
  8. Дістаємо пиріг і даємо йому охолонути.
  9. Розрізати на порції можна лише після повного остигання десерту.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати вологий кекс з яблуками та корицею – рецепт ніжного та соковитого десерту до чаю.