Today.ua

Загарбники почали активно заселяти порожні квартири на окупованій території

Російські загарбники почали активно заселяти порожні квартири на окупованій території. Ба більше, окупанти захоплюють житло, що сподобалося, навіть якщо господарі на місці. Зокрема, таке широко практикують в окупованій частині Запорізької області.

Про це розповів в ефірі телемарафону мер Мелітополя Іван Федоров.

Окупанти регулярно проводять "поквартирні рейди" житловими кварталами міста, повідомив градоначальник. Стукають у кожні двері. Якщо ніхто не відчинив, тоді залишають на дверях наліпку з "запрошенням" з'явитися в комендатуру з документами на житло.

"Якщо власники не приходять, житло визнають "безхазяйним" та заселяють туди військових чи завезених цивільних", - поділився Іван Федоров.

Втім, і на цьому загарбники не зупиняються. Вони можуть заселитися не лише в порожню квартиру, а й у будь-яке житло, що їм сподобалося. Окупанти просто "націоналізують" квартиру, а власників виселяють із неї.

"Якщо власники вдома, а квартира дуже сподобалася, то житло "націоналізують", а господарям дають добу, щоб зібрати речі", - розповів мер Мелітополя.

Отже, українці, які опинилися під окупацією, вважаються людьми другого сорту та позбавлені будь-яких прав. Якщо ти не служиш окупаційному режиму, то можеш легко стати його жертвою.

Нагадаємо, окупанти змушують українців отримувати російські паспорти в обмін на життєво важливі ліки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ