Today.ua

З Омська прийшла відповідь Навальному на його вимогу повернути одяг: речей в лікарні немає

Олексій Навальний, який зараз проходить лікування після ймовірного отруєння в берлінській клініці "Шаріте", отримав офіційну відповідь від Міністерства охорони Омської області. Медицина Омська відреагувала на вимогу Навального повернути одяг, в якому політик був у той день, коли йому стало кепсько.

Олексій Навальний вважає, що одяг, який на ньому був у той день, міг би пролляти світло на те, що сталося, і просунути розслідування в потрібному напрямку. Адже сліди отрути "Новачок" були знайдені не тільки в його аналізах, але також і на шкірі опозиціонера. А отже, заразити його могли і контактним способом. Тому аналіз його одягу міг би дати відповідь на багато питань.

Тим більше, що в РФ не розслідують випадок з Навальним як отруєння, а лише проводять "дослідчу перевірку за фактом госпіталізації". А згідно із законом на "дослідчу перевірку" виділяють лише 30 діб, які вже минули.

Однак омські медики відповіли, що у них в лікарні давно одягу Навального немає. Весь одяг політика був переданий слідчим, які займаються справою.

"Всі питання з цього приводу варто адресувати правоохоронним органам, а не адміністрації лікарні або міністерству", - заявила представниця Омського мінохоронздоров'я.

Чи зможуть німецькі слідчі, які розслідують саме отруєння Навального, дістати його одяг - питання непросте. Адже вони категорично відмовляють російським фахівцям в спільному проведенні розслідування. Тому не виключено, що россіяни закусили вудила і "вчепилися зубами" в спіднє опозиціонера - аби воно не дісталося німцям.

Нагадаємо, наявність "Новачка" в аналізах і на шкірі Олексія Навального підтвердили, крім лабораторії Бундесверу, незалежно одна від одної, ще три лабораторії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ