У День Святого Валентина закохані часто радують одне одного романтичною вечерею та власноруч готують смачні страви. Якщо ви також вирішили порадувати свою другу половинку таким способом, важливо детально продумати меню.
Після приготування основних страв - м'яса або риби та гарніру - часто вже не залишається ані сил, ані часу. Але ж десерт - це обов'язкова складова святкової вечері! Тому ми пропонуємо "взяти на озброєння" дуже простий рецепт торту "Наполеон". Цей десерт знайомий всім з дитинства, і його люблять майже всі, тож, вірогідніше за все, ви не прогадаєте, обираючи його. До того ж, запропонований рецепт займе у вас всього 20 хвилин, тож буде ще багато часу на те, щоб прикрасити стіл та підготувати все для вечері на 14 лютого.
Як приготувати "Наполеон" за 20 хвилин
Звісно, повноцінний торт за 20 хвилин приготувати не вдасться, тому ми розповімо про "ледачий" варіант цього десерту.
Вам знадобиться:
- 800 г листкового печива "Вушка";
- 1 л молока;
- 4 яйця;
- 150 г масла;
- 0,5 ст. цукру;
- 6 ст. л. борошна;
- щіпка ванільного цукру.
З'єднайте яйця, цукор, борошно і ванільний цукор. Добре розмішайте цю масу, додайте молоко і помістіть на вогонь. Варіть крем, постійно помішуючи, поки він повністю не загусне. Коли крем трошки охолоне, додайте вершкове масло, ретельно все розмішайте.
Тепер можна збирати тортик: вимочіть печиво в кремі і викладайте на блюдо. Чим щедріше печиво буде намазано кремом, тим смачнішим буде десерт.
Зверху крем треба присипати крихтою з печива. Дайте торту постояти в холодильнику хоча б півгодини, і можна подавати до столу.
Нагадаємо, раніше ми розповіли про ще один рецепт страви для романтичної вечері - різотто.