Today.ua

Водіям нагадали, що загрожує за «лису» гуму

З настанням зими українські поліцейські стали ще уважніше, ніж раніше, перевіряти стан шин. Юристи компанії «Дорожній адвокат» кажуть, що штраф за «лисі» шини є одним з самих «улюблених» у поліції взимку.

В Україні закон не передбачає адміністративного покарання за те, що водії взимку їздять на літніх шинах. Тому правоохоронці взимку охоче штрафують водіїв, які керують автомобілем з малюнком протектора менше, ніж дозволено правилами.

У легкових автомобілів висота малюнка протектора не повинна бути менше 1,6 мм. Якщо все ж висота протектора менше, то поліцейський зобов'язаний оштрафувати водія на 340 гривень. При повторному такому порушенні водія можуть тимчасово позбавити прав.

Поліцейський має право затримати автомобіль до тих пір, поки водій не встановить належні шини. Найчастіше це відбувається, коли виявляються повністю «лисі» шини.

Під час сезонної заміни шин водії стикаються з однією і тією ж проблемою – куди подіти стару гуму. Існує два цивілізованих способу позбавитися від неї (залишити в шиномонтажній майстерні для подальшої утилізації або здати в спеціальний пункт прийому старих шин).

Раніше водіям назвали п'ять причин, чому двигун не заводиться в мороз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ