Профілактика раку - це комплекс заходів, за допомогою яких можна істотно знизити ризик розвитку ракових захворювань. Сюди входять і фізичні вправи, і регулярні профілактичні медогляди, і, звичайно ж, грамотне харчування, яке допомагає зберегти і примножити захисні сили організму.
Одним із таких продуктів, які можуть істотно знизити ризик розвитку раку молочної залози у жінок, є натуральний йогурт із живими бактеріями. Справа в тому, що вчені Ланкастерського університету висунули гіпотезу, що рак молочної залози може виникнути через запалення, що викликається шкідливими бактеріями.
А ось у живому йогурті містяться корисні бактерії, які продукують лактозу. Вони подібні за своїми функціями до бактерій, що містяться у жінок в молочних залозах у період годування груддю.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Потрапляючи в організм жінки разом з йогуртом, ці корисні бактерії дають справжній бій шкідливим мікроорганізмам, завдяки чому витісняють їх з організму. Таким чином, при регулярному вживанні такого йогурту жінка істотно знижує у себе ризик онкологічного захворювання молочних залоз.
Нагадаємо, вчені також говорять про те, що помірне споживання кави також знижує ризик онкозахворювань і навіть блокує в організмі рецептори, що запускають процес старіння.