На новорічному або різдвяному столі, коли за вікном панує зимовий холод, так приємно побалувати родину літнім овочевим салатом. Така страва може стати гідним доповненням до "вічного" олів'є та іншої новорічної класики. Причому для заправки в такому салаті можна використовувати не майонез, яким рясніють новорічні страви, а корисний і смачний соус, приготований власноруч.
Рецептом салату "Грузинські нотки" із таким соусом замість майонезу, опублікованим у фудблозі cook_with_me_at_home в Instagram, поділився telegraf.
"Прості інгредієнти, але за рахунок оригінальної заправки салат виходить просто бомбічним. А ще, якщо ви любитель пікантної гостроти, цей рецепт точно не залишить вас байдужими", - пишуть у коментарі до цього рецепту.
Інгредієнти для салату "Грузинські нотки":
- огірки – 5 шт.
- помідори чері – 500 г
- червона цибуля – 1 шт.
- зелень: кріп, кінза – по 1/2 пучка.
Для соусу знадобляться такі складові:
- перець чилі – 1/2 шт.
- часник – 3-4 зубка
- горіхи – 70 г
- сметана – 4 ст. л.
- яблучний оцет – 2 ст. л.
- сіль за смаком.
Рецепт приготування
Огірки миємо, чистимо від шкірки, розрізаємо вздовж навпіл і нарізаємо півкільцями. Помідорки також миємо і розрізаємо навпіл (дрібніше не потрібно, адже вони й так невеличкі). Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а зелень дрібно рубаємо ножем. Все це складаємо в один глибокий посуд і приступаємо до приготування соусу.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Для соусу не забудьте витягти насіння з перцю чилі. Усі інгредієнти для соусу потрібно перебити у блендері, щоб максимально їх подрібнити.
Готовим соусом заправляємо салат і можна куштувати. Завдяки цьому соусу, який з успіхом замінить майонез, знайома літня страва набуває зовсім незвичайного пікантного смаку, який гідно оцінять найвибагливіші гурмани.
Нагадаємо, в улюблений усіма з дитинства салат "Мімоза" замість консервованого тунця можна покласти відварену курячу грудку. Так страва набуде зовсім іншого смаку.