Today.ua

Вчені закликали людей не захоплюватися чаєм під час карантину

Лікарі прийшли до висновку про те, що надмірне вживання чаю під час пандемії коронавіруса може нашкодити здоров'ю.

Люди, які змушені перебуває вдома, стали вживати більше їжі і напоїв, що ні для кого не є секретом. Зміна харчової поведінки спровокували стрес і нудьга, яким ми підпадаємо під час самоізоляції. Кількість чаю, вживаного в добу, для кожної людини зросла, адже в ньому містяться таніни.

Вчені з Британії прийшли до висновку, що ці речовини зводять до мінімуму здатність організму абсорбувати корисні речовини: вітаміни і мінерали, особливо – залізо і кальцій. Якщо в раціоні людини немає достатньої кількості овочів і фруктів, то імунна система слабшає.

Відмовлятися від цього напою повністю все ж не варто, а от скоротити його добове споживання не завадило б. Чай – корисний напій, який мінімізує ризики серцево-судинних і онкологічних захворювань. За словами експертів, трьох-чотирьох чашок в день цілком достатньо.

Якщо вам дуже хочеться випити цього напою понад рекомендованої норми, то зверніть увагу на трав'яні чаї, які не пригнічують корисні речовини в організмі, а, навпаки, сприяють їх вироблення. Але і з ними рекомендується проявлять обережності, так як передозування не приведе до позитивних результатів.

Нагадаємо, що число інфікованих коронавірусом в світі на сьогоднішній день складає близько двох з половиною мільйонів людей і воно, на жаль, продовжує зростати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ