Today.ua

Який продукт поповнить запаси вітаміну D в організмі

Вітамін D вважається одним з найбільш важливих для людського організму. Він відповідає за здоров'я кісток і запобігає серцево-судинні захворювання. За холодні місяці і період жорсткого карантину, коли на вулицю ми виходили рідко, запаси цього вітаміну в організмі зменшилися. Але на допомогу прийде смачний і корисний продукт.

Не поспішайте купувати в аптеці вітаміни сумнівного походження. Вирішити проблему можна, включивши в свій раціон тріску. Ця риба володіє прекрасним смаком і ароматом, але особливу користь принесе печінка тріски, вітаміну D, в якій видимо-невидимо, і він, до речі, добре засвоюється організмом.

Добова норма вітаміну D становить всього 25 грамів. Недолік речовини загрожує ожирінням, підвищеним артеріальним тиском, остеопорозом та іншими недугами.

Якщо ви не можете з певних причин вживати печінку тріски, то ви можете замінити її іншими сортами риби, важливо, щоб вони були жирними. Альтернативою вважається також вершкове масло. А поєднавши воєдино всі ці продукти, ви отримаєте максимальний ефект. Найкраще поєднувати їх з овочами свіжими або пройшли мінімальну теплову обробку.

Пам'ятайте про те, що найбільш корисним вважається той вітамін, який можна отримати від Сонця. У цьому випадку ви не тільки поповните запас цієї речовини, але і зміцнить імунну систему.

До речі, недолік вітаміну D збільшує ризик смертності від коронавіруса. Тому не нехтуйте цією речовиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ