Today.ua

Трампа, після перенесеного ним коронавірусу, не можна підпускати до ядерної кнопки, - психіатр

Під час лікування від коронавірусу Дональду Трампу давали препарат, який міг вплинути на його психіку. У що це може вилитися, важко передбачити, проте можна припустити, що наразі американський гарант може бути непередбачуваним і потенційно небезпечним для світу. Таку сміливу думку, оприлюднену виданням The New York Times, висловив професор Массачусетського технологічного інституту Віпін Наранг.

Справа в тому, що Трампа лікували від коронавірусу трьома видами препаратів: традиційним препаратом "Ремдесівір", коктейлем з антитіл, узятих із крові пацієнтів, що перехворіли, і дексаметазоном. От саме останній препарат, який є стероїдом, і може провокувати психічну нестабільність.

Дональд Трамп і раніше славився своїми спонтанними вчинками, які іноді викликали спантеличення в його підлеглих. Тепер же його оточення помітило, що президент після хвороби став більш імпульсивний і непередбачуваний. Він і сам напередодні похвалився, що почувається "фантастично". Втім, якби це лише зводилося до ейфорії, то було б непогано. Однак препарат може викликати просто неконтрольований вибух емоцій. І в такий момент краще йому триматися подалі від політики і впливу на долю світу.

"Проблема полягає в тому, що дексаметазон здатний перетворити людину в параноїка або одержимого. Ми не знаємо, скільки цього препарату йому дали. Якщо він посеред ночі накаже, а його ніхто не зупинить, все буде залежати від готовності його військового помічника не передати наказ за призначенням ", - висловив припущення професор Віпін Наранг.

Нагадаємо, Дональд Трамп повідомив про те, що він пішов у самоізоляцію через коронавірус, 2 жовтня. А вже наступного дня, 3 жовтня, його госпіталізували з високою температурою. У крові гаранта різко впав рівень кисню, і йому знадобилася інтенсивна медична допомога. Однак уже 5 жовтня він повернувся в Білий дім, заявивши, що йому стало краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ