Today.ua

Трамп розкритикував деякі положення оборонного бюджету стосовно РФ та Криму

Президент США Дональд Трамп розкритикував чотири з восьми пунктів оборонного бюджету на 2019 рік, які стосуються Росії та окупованого Криму. Про це повідомляє USA Today.

Найбільшої критики зазнали ті положення бюджету, які забороняють фінансування проектів, що передбачають визнання Криму російським, а також забороняють військове співробітництво з Росією до того часу, поки не будуть виведені війська з України.
Окрім того, у письмовій заяві Трамп негативно відреагував на вимогу Білого дому звітувати про кроки, зроблені у відповідь на порушення Росією договору з відкритого неба, та на звітування щодо нової угоди про ядерну зброю START.

Американський президент вважає, що 52 положення оборонного бюджету підривають його роль як "єдиного представника країни в міжнародних відносинах".

Така реакція президента викликала критику американських законодавців. Зокрема, сенатор Боб Менендес із Демократичної партії заявив: "Ця заява викликає стурбованість, адже президент знову показує світові, що йому не можна довіряти, коли йдеться про дотримання зобов'язань США і превалювання наших інтересів над його особистими".

Нагадаємо, що 13 серпня Дональд Трамп підписав закон про “Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ