Гречана крупа вважається найбільш популярною та корисною, тому її вибирають не тільки для приготування гарніру, але і інших страв. Ось, наприклад, м'ясні тефтелі стануть смачніше, якщо ви додасте до них гречку. Готуються вони в духовці в сметанному соусі.
Інгредієнти
- Півкілограма м'ясного фаршу;
- півсклянки гречаної крупи;
- одна головка цибулі;
- одне яйце;
- три столові ложки сметани;
- три столових ложки томатної пасти;
- півсклянки води;
- сіль і запашний перець – за смаком.
Приготування
Відваріть гречку до напівготовності, цибулю подрібніть і обсмажте в рослинній олії, а потім додайте в м'ясний фарш разом з яйцем. Суміш поперчіть і посоліть, добре перемішайте, сформуйте кульки, покладіть їх у форму для випікання і відправте в духовку на 15 хвилин.
Поки тефтелі нудяться в духовці, приготуйте соус. Змішайте томатну пасту, сметану і воду до отримання однорідної маси. Через 15 хвилин дістаньте тефтелі з духовки, залийте їх соусом, а потім знову поставте в духовку на такий же час.
Подавати страву найкраще з запеченими овочами.
Хочете знати, як приготувати гречку, щоб вона була розсипчастою і особливо корисною для здоров'я? Тоді прочитайте наш рецепт.