Today.ua

США скупили майже весь світовий запас ліків від коронавірусу, але про одне вони не знали

На сьогодні найбільш ефективним препаратом для симптоматичного лікування коронавіруса є "Ремдесивір". Сьогодні близько 90% світових запасів "Ремдесивіра" скупили США. І, здавалося б, решті світу зосталося лише 10% надії на те, що лікування буде проходити ефективно. Однак тут природа прийшла на допомогу решті людства.

Виявилося, що гепарин, який міститься у водоростях, здатний протистояти коронавірусу навіть краще, ніж "Ремдесивир". Таким відкриттям поділилася група вчених, опублікувавши результати своїх досліджень у журналі Cell Discovery.

Вчені досліджували три органічні речовини, отримані з морських водоросоей – три види гепарину і два види фукоїданов. Досліди показали, що гепарин навіть ефективніше, ніж знаменитий "Ремдесивир".

Тим часом, 90% світових запасів "Ремдесивіра" виявилося у США, які скупили цей препарат. Цим буквально вчора похвалився Дональд Трамп. Та, як з'ясувалося, можна прожити і без їхнього хваленого препарату. Натуральна витяжка з водоростей здатна дати дуже ефективний бій підступній інфекції. На основі гепарину можна створити назальний спрей, який захистить організм від коронавірусу ще на  початковій стадії проникнення в організм. Адже вважається, що інфекція, у першу чергу, атакує ніс. Тому такий спрей можна буде використовувати як на початкових стадіях боротьби з недугою, та і для його профілактики.

Нагадаємо, медики повідомили сумну звістку для людей, які страждають на ожиріння: смертність від COVID-19 серед огрядних людей втричі вище, ніж серед тих, у кого немає зайвої ваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ