Якщо у вас немає бажання з віком отримати таке захворювання, як деменція, то вибирайте продукти з особливою ретельністю. Нещодавно вчені з Університету Бордо у Франції шляхом проведеного дослідження прийшли до висновку про те, що поєднання деяких продуктів призводить до недоумства.
У дослідженнях взяли участь 1522 людини, які розповіли фахівцям про своїх гастрономічних уподобаннях. Протягом цілих дванадцяти років учені спостерігали за цими громадянами і зробили висновок: вибір і поєднання продуктів надає прямий вплив на послаблення функції головного мозку.
При тому, що ті випробуванці, у яких почала розвиватися деменція, і у кого цього явища не спостерігалося, їли однакову кількість ковбаси, в доповнення до неї представники цих груп обирали різні гарніри. Люди з деменцією їли картоплю і оброблені фрукти і овочі. А ось ті, хто не страждав цією недугою, віддавали перевагу свіжим овочам. Деменція також виявилася у тих, хто в якості закуски до спиртних напоїв вибирав м'ясо. Зате абсолютно здоровими виявилися ті, хто закушував алкоголь свіжими фруктами.
На наших столах часто з'являються такі продукти, які не тільки не слід поєднувати з чим-небудь ще, а краще і зовсім виключити з свого раціону. Дізнайтеся про те, яка їжа викликає хвороби у всіх націй, і відмовтеся від неї. Бережіть своє здоров'я!