Today.ua

Смертельна ДТП в Києві на Окружній: спливли несподівані подробиці про водія та загиблих

ДТП, що трапилася вчора, 13 листопада, в Києві на Окружній, обростає подробицями. ЗМІ зібрали все, що відомо про загиблих в аварії, а також про водія, який скоїв смертельний наїзд на людей, що стояли на зупинці.

В аварії, яку вчинив таксист, що повертався після зміни в автопарк, загинули дві жінки. Одна із загиблих - 41-річна продавщиця, яка працювала в магазинчику, розташованому поблизу тієї фатальної зупинки, на якій все сталося. Загиблу відразу впізнали сусіди, які на момент аварії виявилися поблизу. Жінку звали Оленою, і в неї залишилося двоє дітей: 20-річна дочка і син 11 років.

Другій загиблій було 60 років

Від удару вона отримала важку травму голови, однак була ще жива. Жінка-медик зі швидкої допомоги, яка прибула на виклик, перебинтувала їй закривавлену голову і постраждалу ще встигли помістити в карету швидкої допомоги. Однак по дорозі в лікарню вона померла. Другу жертву аварії звуть Антоніна Тесленко. Жінка працювала в школі і якраз відправлялася на роботу. "Тітка Тоня" була дуже доброю і гостинною людиною, розповідають її родичі. На жаль, випадок не обирає між добрими і не дуже.

Двоє потерпілих вижили

Ще двоє людей отримали травми під час аварії, але, на щастя, залишилися живі. Хоча період реабілітації їх чекає тривалий і не дешевий. Один із потерпілих після перенесеного інсульту і так пересувався в інвалідному візку. Його машиною притиснуло до кіоску. Зараз чоловік у лікарні з політравмою. Йому чекають кілька операцій на пошкоджених ногах і тривале лікування.

У жінки, яка також вижила, але постраждала - множинні переломи кісток тазу і ніг. Їй теж потрібно буде робити кілька операцій. Але хоча б є надія на життя, і то вже добре у цій ситуації.

При затриманні поліцією хлопець-таксист, який наробив біди, дуже плакав. Драгер не виявив у нього в крові слідів алкоголю. Спочатку, незабаром після події, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко написав, що водій нібито заснув за кермом. Через це все і сталося. Траєкторія руху його машини, зафіксована камерою спостереження, нібито свідчить на користь цієї версії.

Однак згодом водій, якого звуть Дмитро Ломакін, нібито сам зізнався, що хотів перелаштуватися з четвертого ряду у перший та випустив з уваги припаркований автомобіль, а також людей, які були за ним.

Не на користь 22-річного водія також і відео з його Instagram, на якому хлопець хвалиться, як вміє екстремально ганяти машиною київськими вулицями. Зокрема, він публікує зйомку свого відеореєстратора, як його автомобіль раз у раз виїжджає на інші смуги, граючи на дорозі в так звану "шахматку". Це відео, звичайно, погіршило і без того незавидний стан винуватця аварії.

Що вирішив суд

На суд, який сьогодні, 14 листопада, обирав йому запобіжний захід, приїхали його тітка Ольга і бабуся Ніна. Батьків у Дмитра немає: батька-наркомана давно позбавили батьківських прав, а мама померла. Незважаючи на свої 22 роки, хлопець уже встиг сьорбнути лиха: жив і виховувався в інтернаті. Потім працював в кафе і на спиртзаводі. Попутно закінчив коледж і після навчання влаштувався на роботу таксистом. На жаль, ніхто не зумів прищепити йому соціальних орієнтирів, не пояснив, що дорога помилок не прощає, а ціною помилки можуть стати людські життя. На суді винуватець знову розплакався і сказав, що дуже шкодує про те, що став причиною загибелі двох людей.

Адвокат Дмитра просив відправити його на час слідства під домашній арешт. Його тітка Ольга готова була забрати хлопця на час домашнього арешту до себе додому. Однак суд врахував тяжкість скоєного, а також відсутність у Дмитра міцних соціальних зв'язків. Крім того, як з'ясувалося, за минулий рік хлопця п'ять разів притягували до адміністративної відповідальності. Зокрема, його ловили на неправильній парковці, проїзді на заборонний знак і перевищенні швидкості. До речі, в момент аварії він також їхав зі швидкістю 80 км / год.

Нагадаємо, страшна ДТП в Харкові забрала життя молодої матері і її ненародженої дитини. Вагітна жінка переходила дорогу за правилами, на "зебрі", і її збив позашляховик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ