Салат "Вітамінний" в цей період міжсезоння може стати справжньою знахідкою для нашого столу. Він наситить організм вітамінами і допоможе скинути зайву вагу. Цей салат також дуже швидко готується, та, на відміну від багатьох дієтичних страв, просто смачний. А крім того, завдяки різним варіантам заправок, цей салат щоразу набуває зовсім іншого смаку. Таким чином, можна щодня мати у своєму раціоні новий салат, при цьому змінюючи лише заправки до нього. Отже, що входить до цього джерела вітамінів, і як салат готується.
Заправки до салату передбачаються трьох видів:
- оливкова олія, 1-2 столові ложки лимонного соку, сіль і перець за смаком;
- нежирна сметана (не більше 15%), часник, сіль і перець;
- соєвий соус, 1 столова ложка лимонного соку, 1 столова ложка олії.
Інгредієнти основи:
- капуста червоноголова -1 качан;
- зелень (тут можливі різні зелені компоненти);
- морква - 1 штука;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- болгарський перець - 1 штука (можна й без нього).
Приготування:
Миємо й чистимо всі овочі. Подрібнюємо їх як нам зручніше: можна вручну за допомогою ножа, можна на кухонному комбайні, можна на тертці.
Перемішуємо всі подрібнені овочі, злегка солимо і посипаємо перцем цю суміш. Багато солі відразу класти не потрібно, щоб не пересолити - краще додати після того.
Можна перемішати ложкою, можна чисто вимитою рукою. Рукою краще, тому що при цьому овочі ще можна трохи пом'яти, щоби вони обм'якли й дали сік. Втім, це на любителя.
Далі заправляємо салат однією з трьох приготованих заправок, перемішуємо ложкою і подаємо на стіл.
Нагадаємо, ще одним порятунком від весняного авітамінозу може стати салат з пекінської капусти. Він простий в приготуванні і може порадувати вашу родину приємною різноманітністю.