Today.ua

Рівносильний смерті: медики назвали алкогольний напій, який найбільш небезпечний у спеку

Медики назвали алкогольний напій, який найбільш небезпечний в спекотну пору року. Втім, алкогольними напоями взагалі не слід зловживати в будь-який час. Однак влітку у спеку вони можуть стати згубними для людини.

Учені дійшли висновку, що смертельну небезпеку таять в собі коктейлі з міцними алкогольними напоями (джин, самбука, текіла, горілка) в поєднанні з напоями-енергетиками. Адже енергетичні напої вже самі по собі несуть величезне навантаження на серцево-судинну систему. Вони викликають прискорене серцебиття і можуть спровокувати стрибок тиску. А в поєднанні з алкоголем такі напої можуть призвести до серцевих нападів, а то і зовсім до інфаркту.

Каталізатором цих процесів може стати і висока концентрація цукру в таких напоях. Завдяки високому вмісту цукру такі напої дуже швидко всмоктуються, і від цього їхній згубний вплив може наростати лавиноподібно.

У спеку людський організм і без алкоголю схильний до стресу. У людини розширюються судини, і частішає серцевий ритм. При цьому зростає приплив крові до верхніх шарів шкіри. Щоб врятуватися від перегріву, тіло починає рясно виділяти піт. Однак із використанням цих напоїв тиск зростає набагато вище. Водночас спостерігається зневоднення організму. У сукупності ці два фактори можуть привести до летального результату. Особливо схильні до такого люди із захворюваннями серцево-судинної системи і нирок.

Нагадаємо, відомий лікар-онколог порадив напій, який здатний набагато знизити ризик розвитку онкозахворювань, а також зарядити організм корисними речовинами і бадьорістю на цілий день. Його готують на основі імбиру, лимона, меду і куркуми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ