Today.ua

Продукти, які не люблять низьких температур: що краще зберігати на дверцятах холодильника

Слідуючи своїй звичці, ми ховаємо в холодильник майже всі продукти, які приносимо з магазинів та ринків. Фахівці кажуть, що для кожного продукту є свої правила зберігання. Зверніть увагу: полички на дверцятах холодильника не просто так придумали.

Дверцята вважаються найтеплішою частиною пристрою, так як вони постійно відкриваються і закриваються, з-за чого відбуваються перепади температур. З цієї причини для зберігання на дверцятах холодильника підходять далеко не всі продукти. До того ж, якщо ви помістіть на них щось важке, то вони можуть перекоситися. Так, що краще туди поставити?

Вода

Якщо у вас немає бажання пити крижану воду, то поставте на дверцята пляшку, яка не повинна бути занадто важкою. Ставити в це відділення можна і інші напої.

Вершкове масло

Якщо ви хочете врятувати масло від всієї сім'ї, тобто, зробити його таким, щоб продукт було неможливо намазати на хліб, то залишайте його на полиці холодильника. Але в тому випадку, якщо ви збираєтеся використовувати його щоранку, залишайте на дверцятах холодильника. Воно буде м'яким, але при цьому не зіпсується.

Консерви і соуси

Такі продукти можна і зовсім залишити в шафі, але дверцята холодильника все ж таки надійніше. Залишайте на її полиці маленькі баночки паштету, зеленого горошку, кукурудзи, тюбики з соусом в самому теплому місці холодильника.

Деякі продукти і зовсім не можна зберігати в холодильнику: ні на дверцятах, ні в камері. Дізнайтеся, про які йде мова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ