Today.ua

Уряду Шмигаля залишилося недовго, Аваков піде разом з усіма: Офіс президента готує на осінь зміну Кабміну

Уряд Дениса Шмигаля можуть замінити вже цієї осені. Таку інформацію оприлюднили vesti, посилаючись на інсайдерське повідомлення з Офісу президента.

Подейкують, що заміна уряду може відбутися ще до місцевих виборів, що, як відомо, відбудуться 25 жовтня. При цьому влада, очевидно, розраховує, що таким чином вдасться перекласти відповідальність за економічні негаразди на непрофесійний Кабмін і зберегти собі певну частину електорату.

Причому кажуть, що відставка уряду – питання настільки вирішене, що вже зараз в Офісі президента йде негласний підбір кандидатів на кожну посаду в Кабміні. Кажуть, що саме тому Верховна Рада з двох спроб так і не затвердила програму уряду. А в такому випадку він міг би отримати імунітет на рік. Хоча у випадку з Кабміном Гончарука, не дуже воно йому допомогло.

Ходять також чутки, що новий уряд хочуть сформувати з людей, які не належать до жодної групи впливу (хіба в Україні таке можливо?). Ще кажуть, що там будуть по-справжньому "нові обличчя". Навіщо тоді останнім часом так посилено піарять Яценюка, Гончарука, Саакашвілі, Сакварелідзе – незрозуміло.

І, мабуть найбільша інтрига такої масштабної кадрової заміни – посада глави МВС. Чи зможе хто-небудь прибрати всесильного Арсена Борисовича, або він так і залишиться "недоторканним" членом Кабміну? Подейкують, що на його посаду вже пророкують іншого харків'янина Володимира Євдокимова. Він вже працював заступником глави МВС, і йому до такої роботи не звикати.

Звичайно, для Зеленського було б краще, якби в міністрах залишився Аваков, однак голова ОП Єрмак постарається Авакова прибрати. Йому не потрібен сильний конкурент при владі. Загалом, до жовтня ще цілих три місяці, а напруженість вже витає у повітрі. Політикам не до літнього відпочинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ