Today.ua

Порошенко готовий купити “плівки Деркача“ за шалені гроші: дійзнайтеся, скільки коштує влада в Україні

Петро Порошенко, мабуть, не очікував, що стане фігурантом чергового касетного скандалу. Касетний "серіал" Деркача добряче підмочив репутацію самопроголошеного лідера опозиції і загрожує перетворити його з надії чверті українців на політичний труп.

Подейкують, що Петро Олексійович був готовий викупити ці плівки у Деркача, запропонувавши за них 50 мільйонів доларів. Проте, як повідомляє Telegram-канал "Легітимний", посилаючись на інсайдерську інформацію, люди Трампа виявилися щедрішими, і деякі записи розмов Порошенка-Байдена виявилися у них.

Тим часом, не встиг Порошенко зализати рани, завдані його репутації публікацією розмов з Байденом, як стартував новий серіал – розмови з Путіним. І тут Петро Олексійович знову "накосячив". Замість того, щоби рознести (хоча би по телефону) агресора в пух і прах, він по-дружньому побесідував з Путіним та ще й наостанок "потиснув йому руку". А Путін і взягалі "обійняв" свого колегу.

Звичайно, якби ця розмова відбулася ще до весни 2014 року, то вона була би цілком прийнятною. Однак після Дебальцевського котла, коли в Україні чітко прозвучало з вуст усіх можновладців, що Росія країна-агресор,  це виглядає вельми двозначно.

Звичайно, політологи з числа близьких до Петра Олексійовича тут же підключилися до відбілювання свого патрона.

"Можливо, ви вірите в те, що на переговорах топ-рівня лідери країн звертаються один до одного за допомогою обсценної лексики з використанням стійких дипломатичних висловів на кшталт "пішов ти в д.пу", "тв@рюка", "к. зел" та ін. Розчарую як людина, яка не раз була присутня на міжнародних переговорах, цього не буває в силу дипломатичного етикету", - пише політтехнолог Тарас Березовець.

Звичайно, очікувати від Порошенка, що він почне співати в телефонну слухавку "Путін х*йло, ла-ла-ла-ла", мабуть, справді не варто. Однак і раз від разу хихотіти під час розмови з агресором теж напевно не комільфо. От якось не віриться, щоби Сталін під час війни розповідав Гітлеру про плани на святкові посиденьки і посміювався в слухавку.

Хоча наразі те, що було оприлюднене з серії Порошенко-Путін не містить ніякого криміналу, і може мати оцінку лише за моральними критеріями.

Набагато цікавіше бесіди нашого екс-гаранта з Джо Байденом. Не дарма Петро Олексійович хотів викупити саме їх. При цьому , кажуть, він не залишає спроб їх придбати, правда тепер вже ціна стала вище.

"Петро Олексійович почав повторні спроби купити  плівки зливів, що залищились, у Деркача. Ми 19 травня повідомляли, що такі переговори йшли раніше і екс-президент був готовий заплатити 50 мільйонів $, але люди Трампа дали більше. Порошенко зараз для цієї "покупки" підключає своє західне лобі, а також своїх "російських друзів". Джерело повідомляє, що ціну за ці плівки-зливи, Петро Порошенко готовий заплатити вже 200 мільйонів доларів", - пише "Легітимний".

Для довідки: 200 мільйонів доларів за нинішніми цінами тягнуть на 5,2 мільярда гривень. Трохи менше (5,1 млрд) в 2019 р склав річний бюджет 450-тисячного Маріуполя.

Нагадаємо, генпрокурор Ірина Венедиктова у своєму зверненні заявила, що кримінальні справи проти Петра Порошенка закриті. При цьому, каже вона, є свідчення злочинів екс-гаранта. Однак через недосконалість українського КПК їх неможливо розслідувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ