Today.ua

Печінка в небезпеці: який алкоголь найбільш небезпечний для здоров'я

Алкоголь – це вселенське зло, особливо, якщо пити його без міри. Але є і такі напої, які навіть в малих кількостях завдають шкоди печінки. Цей орган вважається головним фільтром організму, отже, ставитися до нього треба дбайливо. Дізнайтеся, від яких спиртних напоїв краще відмовитися.

Пиво

Пиво володіє низькою міцністю, тому деякі любителі п'ють його в колосальних кількостях. І справа зовсім не в тому, що рано чи пізно можна перетворитися в пивного алкоголіка, а в здатності цього напою накопичувати жири в клітинах організму. Всім нам відомо про те, що таке «пивний живіт» і «пивне серце». У нашому уявленні ці органи стають величезними. Те ж саме відбувається і з печінкою, яка, наповнений жиром, не справляється зі своїми функціями.

Горілка

Ось вже не чекали! Так, горілка знаходиться у цьому списку, так як етанол завдає великої шкоди організму. Причому, чим вище градуси, тим більше шкоди. Цей алкогольний напій впливає на печінку безпосередньо і миттєво, так як спирту в ньому є багато. Крім того, горілка викликає швидке звикання до алкоголю.

Коньяк

Коньяк по праву вважається самим шкідливим напоєм для печінки. У ньому є і сивушні масла, і різні домішки, і метанол, який переробляється повільніше етанолу. Таким чином, печінки після переробки етанолу доведеться брати на себе додаткові навантаження.

Якщо ви не хочете травмувати один з найголовніших органів свого організму, звертайте увагу на свою групу крові, яка визначає вплив алкоголю на весь організм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ