Печінка – специфічна їжа. Її люблять далеко не всі. Це, швидше за все, тому, що багато людей не вміють її готувати. Хочете, навчимо?
По-строгановськи
Для приготування цієї страви вам знадобиться мінімальний набір продуктів:
яловича печінка – 0,5 кг;
цибуля – 3 головки;
сметана – 2 склянки;
рослинна олія – 1 столова ложка;
томатний соус – 1 столова ложка;
борошно – 1 столова ложка;
сіль і чорний мелений перець – за своїм розсудом.
Наріжте попередньо вимиту печінку тонкими брусочками. Борошно підрум'яньте на сковорідці і пересипте її в окрему ємність. Цибулю подрібніть і отпассируйте в рослинному маслі (краще вибрати оливкова). Обсмажте печінку, посоліть і поперчіть, а потім присипте борошном. Страва майже готова, додайте до нього цибулю, полийте сметаною і соусом і тушкуйте протягом 15-ти хвилин на повільному вогні.
Печінка з гірчицею
Частування, незважаючи на свою назву, виходить не гострим, зате пікантним. Вам знадобиться:
яловича печінка – 500 грамів;
одна цибулина середнього розміру;
гірчиця – 2 столових ложки;
борошно – чверть склянки;
рослинне і вершкове масла – по 2 столових ложки;
сіль і перець – за смаком.
Наріжте цибулю півкільцями, а печінку – тонкими брусочками. З борошна, перцю і солі зробіть панірування. Масла з'єднайте і нагрійте в сковорідці. Помістіть туди печінку, попередньо обвалянную в паніровці. Доведіть продукт до напівготовності, а потім додайте гірчицю і цибулю. Тушкуйте страву на повільному вогні протягом 15-ти хвилин.
Ідеальним доповненням до смаженої печінки може стати весняний салат, зміцнює імунну систему. Дізнайтеся про те, як його приготувати.