Today.ua

Пальчики оближете: рецепти приготування смачної печінки

Печінка – специфічна їжа. Її люблять далеко не всі. Це, швидше за все, тому, що багато людей не вміють її готувати. Хочете, навчимо?

По-строгановськи

Для приготування цієї страви вам знадобиться мінімальний набір продуктів:

яловича печінка – 0,5 кг;

цибуля – 3 головки;

сметана – 2 склянки;

рослинна олія – 1 столова ложка;

томатний соус – 1 столова ложка;

борошно – 1 столова ложка;

сіль і чорний мелений перець – за своїм розсудом.

Наріжте попередньо вимиту печінку тонкими брусочками. Борошно підрум'яньте на сковорідці і пересипте її в окрему ємність. Цибулю подрібніть і отпассируйте в рослинному маслі (краще вибрати оливкова). Обсмажте печінку, посоліть і поперчіть, а потім присипте борошном. Страва майже готова, додайте до нього цибулю, полийте сметаною і соусом і тушкуйте протягом 15-ти хвилин на повільному вогні.

Печінка з гірчицею

Частування, незважаючи на свою назву, виходить не гострим, зате пікантним. Вам знадобиться:

яловича печінка – 500 грамів;

одна цибулина середнього розміру;

гірчиця – 2 столових ложки;

борошно – чверть склянки;

рослинне і вершкове масла – по 2 столових ложки;

сіль і перець – за смаком.

Наріжте цибулю півкільцями, а печінку – тонкими брусочками. З борошна, перцю і солі зробіть панірування. Масла з'єднайте і нагрійте в сковорідці. Помістіть туди печінку, попередньо обвалянную в паніровці. Доведіть продукт до напівготовності, а потім додайте гірчицю і цибулю. Тушкуйте страву на повільному вогні протягом 15-ти хвилин.

Ідеальним доповненням до смаженої печінки може стати весняний салат, зміцнює імунну систему. Дізнайтеся про те, як його приготувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ