Окрошка по праву вважається однієї з найбільш популярних весняних страв, так як до її складу входять свіжі овочі. «Правильною» заправкою для окрошки вважається квас, але його часто замінюють кефіром, сироваткою і навіть звичайною мінералкою.
Але краще дотримуватися традиційного рецепту приготування: так набагато смачніше. Щоб не купувати квас в магазині, в складі якого повним-повно шкідливих речовин, приготуйте його самостійно. Нічого складного в цьому немає, а ми розповімо про те, як приготувати окрошку.
Інгредієнти
100 грамів відвареної свинини;
100 грамів телячого язика;
100 г шинки;
100 грамів курячого філе;
5 штук редиски;
3 курячих яйця;
один літр хлібного квасу;
пів-літри кефіру;
2 столових ложки сметани;
один свіжий огірок;
дві відварених картоплі;
столова ложка гірчиці;
половина столової ложки білого хрону;
свіжа зелень і сіль за смаком.
Приготування
Відваріть картоплю в мундирі і яйця. Коли вони охолонуть, картоплю потріть на крупній тертці, огірок – теж, попередньо очистивши овочі. Білки яєць також слід натерти, а жовтки розтерти з гірчицею і сіллю. Редиску наріжте тонкими кружечками, а всі види м'яса – кубиками.
Жовтки і квас з'єднайте, влийте в суміш кефір, перемішайте, як слід, і введіть в суміш огірок, картоплю, зелень, перетерту з сіллю, і м'ясо. Подавайте окрошку зі сметаною.
В якості другої страви рекомендуємо приготувати картоплю в клярі. Ознайомтеся з нашим рецептом.