Today.ua

Окрошка на квасі: рецепт найпопулярнішої весняної страви

Окрошка по праву вважається однієї з найбільш популярних весняних страв, так як до її складу входять свіжі овочі. «Правильною» заправкою для окрошки вважається квас, але його часто замінюють кефіром, сироваткою і навіть звичайною мінералкою.

Але краще дотримуватися традиційного рецепту приготування: так набагато смачніше. Щоб не купувати квас в магазині, в складі якого повним-повно шкідливих речовин, приготуйте його самостійно. Нічого складного в цьому немає, а ми розповімо про те, як приготувати окрошку.

Інгредієнти

100 грамів відвареної свинини;

100 грамів телячого язика;

100 г шинки;

100 грамів курячого філе;

5 штук редиски;

3 курячих яйця;

один літр хлібного квасу;

пів-літри кефіру;

2 столових ложки сметани;

один свіжий огірок;

дві відварених картоплі;

столова ложка гірчиці;

половина столової ложки білого хрону;

свіжа зелень і сіль за смаком.

Приготування

Відваріть картоплю в мундирі і яйця. Коли вони охолонуть, картоплю потріть на крупній тертці, огірок – теж, попередньо очистивши овочі. Білки яєць також слід натерти, а жовтки розтерти з гірчицею і сіллю. Редиску наріжте тонкими кружечками, а всі види м'яса – кубиками.

Жовтки і квас з'єднайте, влийте в суміш кефір, перемішайте, як слід, і введіть в суміш огірок, картоплю, зелень, перетерту з сіллю, і м'ясо. Подавайте окрошку зі сметаною.

В якості другої страви рекомендуємо приготувати картоплю в клярі. Ознайомтеся з нашим рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ