Today.ua

Новий удар стихії по Західній Україні: Закарпаття знову йде під воду

На західну Україну знову обрушилася стихія. Вчорашній потужна злива, яка тривала дві години, обрушила на землю 20-денну норму дощів. Через це знову частина Закарпаття пішла під воду.

Не встигли люди оговтатися і розібрати завали після розгулу стихії, яка бушувала минулого тижня, як вчора в регіон прийшла нова біда. На Закарпатті знову обрушилася потужна злива. Особливо дісталося Міжгірському району, повідомляють fakty.

За дві години, поки тривала злива, небо обрушило на людей потоки води, град і удари блискавок. За цей час випало 119 міліметрів опадів, що відповідає 20-денній нормі. Потужним потоком води було знесено кілька містків і частину дороги на території Торунської сільради. А в селі Лопушне повінь підтопила три будинки.

Людям на допомогу терміново прийшли рятувальники, поліцейські та працівники дорожньої служби. У ці тривожні дні працівникам цих відомств природа не дає перепочинку ні у будні, ні у вихідні.

Захід України вже більше тижня поливають проливні дощі: від повені постраждали чотири області. Багато тутешніх річок вийшло з берегів. Навіть старожили не пригадують, щоби маленький дзюркотливий струмок, який десятки років мирно біг повз будинок, в лічені хвилини перетворився на шалений вируючий потік, що зносить усе на своєму шляху.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=hgIsltH5ITk&feature=emb_logo

За інформацією ДСНС в чотирьох західних областях минулого тижня було підтоплено понад 14 тисяч будинків. За даними, оприлюдненими головою МВС Арсеном Аваковим, стихія завдала непоправної шкоди 22 тисячам присадибних ділянок, на яких зрів урожай. Сільські жителі залишилися без своїх городів. Підтоплено близько п'яти тисяч колодязів – вода в них стала непридатною для пиття і приготування їжі. Пошкоджено або змито 205 кілометрів доріг і 120 мостів. Троє людей загинули, і ще двоє пропали без вісті.

Крім того, через спеку і брак питної води в регіоні очікують спалах кишкових інфекцій. Може також бути і спалах коронавірусу, адже одна з лікарень, в якій містилися хворі COVID-19, виявилася підтопленою, і людей довелося терміново евакуювати звідти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ