Today.ua

Нова перша леді США: що відомо про Джилл Байден, і чому Джо Байдену довелося довго її домагатися

Нова перша леді США Джилл Байден могла б ніколи не стати першою леді. Навіть більше, Джилл могла б ніколи не стати дружиною Джо Байдена. Однак доля розпорядилася саме так.

Для обох це був другий шлюб. Вона до нього встигла побувати замужем за першим футболістом коледжу Біллом Стівенсоном, який запаморочив голову молодій учительці своїми спортивними успіхами. А в Джо перша дружина Неілія загинула в автокатастрофі разом з їхньою донькою Наомі. У тій же аварії отримали важкі травми і двоє їхніх синів - Бо і Хантер. Тому в житті вчительки Джилл він з'явився вдівцем з двома хлопчикам.

Через багато років Джилл зізналася, що не закохалася в нього з першого погляду, та й з другого - також. Джо був надто правильним.

"Коли Джо з'явився в моїх дверях, я кинула один погляд на його ідеальний костюм і шкіряні мокасини і подумала: Слава Богу, це тільки одне побачення", - зізнається дружина.

Однак він виявився настирливим і вирішив домагатися її, поки вона не дасть згоди. Так, після кількох пропозицій, Джилл погодилася стати місіс Байден і стала матір'ю двох його синам, а згодом і матір'ю їхньої спільної молодшої дочки Ешлі, яка народилася в 1981 році. 69-річна Джилл Байден завжди працювала вчителькою. Навіть коли чоловік досяг високих державних чинів, ставши віце-президентом за Барака Обами, вона не кидала улюбленої роботи. Джилл викладала англійську мову в місцевому коледжі Північної Вірджинії. З обранням чоловіка на пост президента перша леді не має наміру кидати улюблену роботу.

"Бути вчителем - це не те, що я роблю, а те, хто я є", - зізналася вона в своїх мемуарах у 2019 році.

Людські якості Джилл Байден високо оцінила колишня перша леді США Мішель Обама. Перша і друга леді швидко здружилися - не тільки через те, що їхні чоловіки займалися спільною справою, а й тому, що просто зійшлися характерами.

"Джилл не просто чудова, але й добра. Вона дуже кумедна, і вона одна з найсильніших людей, яких я знаю. І я люблю її і захоплююся нею всім серцем", - сказала місіс Обама під час церемонії, що проходила з нагоди завершення президентської каденції Барака Обами.

Джилл не тільки зцілила сердечні рани свого чоловіка, які завдала йому загибель першої дружини і дочки, а й згодом, через багато років, допомогла йому пережити смерть старшого сина Бо. Вони ділили цей біль на двох, аджео за багато років Бо і Хантер стали і її синами.

Цьогоріч, коли він розпочав президентську гонку, вона провела в деяких штатах більше зустрічей з виборцями, ніж він. Вона зуміла переконати людей, що її чоловік - саме той, хто сьогодні потрібен Америці.

Нагадаємо, новообраний президент Джо Байден і віце-президент Камала Харріс вже виступили зі зверненням до нації. Вони пообіцяли повернути Америці колишню могутність і повагу в усьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ