Today.ua

Продукти, які категорично не можна розігрівати в мікрохвильовці

Мікрохвильовка, до якої багато хто вже так звик, що не увляє своєї кухні без цього зручного побутового приладу, виявляється, не така вже й нешкідлива. Якщо з приготуванням і розігріванням їжі на газовій конфорці або на електричній все більш-менш зрозуміло, то природа підігріву в мікрохвильовці зовсім інша.

Тут розігрівання речовини відбувається не за рахунок передачі теплової енергії, а за рахунок поглинання електромагнітних хвиль. І цей процес змінює хімічний склад деяких продуктів. Тому багато продуктів не лише втрачають свої корисні властивості при такому розігріві, але й набувають шкідливих якостей. Таким чином, розігріта їжа перетворюється на концентрат канцерогенів.

Отже, зупинимося детальніше, які ж продукти ліпше тримати від мікрохвильовки подалі та розігрівати їх на старій добрій плиті.

До таких продуктів відноситься, зокрема яловичина, в якій при нагріванні у мікрохвильовці руйнуються білки та жири. Відповідно це збільшує в ній вміст канцерогенів.

Категорично протипоказано розігрівати в мікрохвильовій печі дитячі молочні суміші і грудне молоко. Через такий підігрів руйнуються амінокислоти, що містяться в такому харчуванні. У підсумку, воно не просто втрачає корисність, але й стає небезпечним для малюка.

З тієї ж причини медики не рекомендують гріти в мікрохвильовці і зернові продукти. Не варто розігрівати в мікрохвильовій печі і раніше приготовані овочі.

І ще одну небезпечну процедуру, пов'язану із розморожуванням ягід і фруктів у мікрохвильовій печі, також краще залишити в минулому.

Зате картопляна запіканка, приготована у мікрохвильовці, порадує вашу родину швидкістю приготування і відмінним смаком. До складу такої страви входять картопля, куряча грудка, сир, цибуля і спеції. Спробуйте, не пошкодуєте!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ