З настанням тепла рука сама так і тягнеться за морозивом. Ці ласощі обожнюють і дорослі, і діти. Але магазинна продукція таїть у собі чимало небезпек у вигляді харчових добавок і барвників. Вже краще ознайомитися з рецептом і приготувати морозиво вдома.
Інгредієнти
- Молоко – 420 мілілітрів;
- цукор – 120 грамів;
- яйця – 2 штуки;
- вершки середньої жирності – 120 мілілітрів.
Приготування
Яйця змішайте з цукром і злегка збийте (краще використовувати вінчик). Нагрійте Молоко до температури не вище 60 градусів. Якщо термометра немає, то визначити потрібний стан можна за появи першого пару. Змішайте молоко зі збитими яйцями, перелийте масу в каструлю і поставте на повільний вогонь, не забувайте постійно помішувати. Коли суміш злегка загусне, а це можливо при температурі 80 градусів, вимкніть вогонь.
Остудіть суміш, вилийте в неї вершки і розлийте по формочкам. Підійде пластиковий контейнер. Накрийте його кришкою і відправте в морозильну камеру. Через півгодини вийміть морозиво і перемішайте. Повторюйте цю процедуру чотири рази через кожні півгодини, в іншому випадку в морозиві з'являться кристали. Після останнього перемішування залиште морозиво в морозилці на вісім годин.
Зазначимо, що морозиво можна приготувати за різними рецептами. Це не той продукт, від якого тільки й роблять, що поправляються. Дізнайтеся, як схуднути на морозиві. Секрет розкрила сама поп-діва – Мадонна.