Коли в супермаркетах і на ринках з'являється молода картопля, ми охоче її купуємо для того, щоб відварити і подати на стіл зі свіжою зеленню. Але експерти в області кулінарії радять нам трохи поекспериментувати. Молода картопля в карамелі – страва, дуже популярне в Данії: нащадки вікінгів вміють смачно готувати звичні всім продукти за оригінальними рецептами.
Інгредієнти
- Молода картопля – півкілограма;
- масло вершкове – 30 грамів;
- цукор – 30 грамів;
- свіжовичавлений лимонний сік – 1 столова ложка;
- дві щіпки солі.
Приготування
Картоплю добре промийте, відваріть до готовності традиційним методом. Воду злийте з каструлі. Поки картопля буде остигати, покладіть вказану кількість цукру на добре розігріту сковороду. Коли він розтане і підрум'яниться, введіть в нього лимонний сік і масло. Слідкуйте за тим, щоб в масі не з'явилися кристали.
Після того, як карамель буде готова, відправте молоду картоплю в сковорідку. Перемішуйте його до тих пір, поки кожна картоплина не покриється характерною кіркою. Щоб блюдо стало смачнішим, підсолити його. Краще для цих цілей вибирати велику сіль.
Зазначимо, що молода картопля може бути небезпечною для здоров'я. Дізнайтеся про те, кому фахівці радять відмовитися від цього овоча.