Молода картопля може бути небезпечною для здоров'я: кому краще відмовитись від сезонного овоча

Автор: Оксана Житнюк

Молода картопля - один з найулюбленіших овочів серед українців. Вона стає чудовим ніжним гарніром для м'яса і риби, а також виступає в якості самостійної страви. Але в деяких випадках вживання в їжу молодої картоплі може бути небезпечним.

Молода картопля може бути небезпечною для здоров'я: кому краще відмовитись від сезонного овоча - today.ua

Як і більшість ранніх овочів, молода картопля з'являється на прилавках вже в травні. В молодій картоплі міститься багато мікроелементів і вітамінів - зокрема, вітаміни групи В, а також А, С, Е. Також у складі молодої картоплі є такі корисні мінеральні речовини як калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, йод.

Однак слід зазначити, що після тривалого перебування на сонці шкірка плодів починає темніти і набуває зеленого кольору. Це говорить про те, що в картоплі утворився отрутний фермент - соланін. Саме він може спровокувати виникнення діареї і блювоти.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Крім того, в овочі може міститись велика кількість нітратів, які здатні серйозно нашкодити організму. Для того, щоб мінімізувати шкідливий вплив такого овоча на організм, бульби необхідно перед приготуванням вимочити в холодній воді близько 20-25 хвилин.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Нагадаємо, раніше ми розповіли, кому краще не вживати шпинат.