Today.ua

Маринована червонокачанна капуста: через 4 години можна подавати на стіл

Маринована червонокачанна капуста - одна з тих страв, які завжди доповнять будь-який стіл. Вона практично не приїдається. А завдяки її насиченому кольору та чудовому пряному смаку таку капусту не соромно подати на стіл, коли в дім завітали гості.

У народі таку капусту нерідко називають фіолетовою або синьою, адже насправді її колір ближчий до цих складових спектру. Але в будь-якому випадку на столі вона виглядає виграшно, та й на смак не підкачає. До того ж, ця страва має ще одну перевагу: для її приготування не потрібно багато часу. В обід можна замаринувати, а вже на вечерю можна влаштовувати дегустацію.

Інгредієнти для маринованої капусти:

Інгредієнти для маринаду:

Приготування

Капусту шинкуємо якомога тонше. Червонокачанна капуста жорсткіша за білокачанну. Тому вона потребує тоншої нарізки. Моркву натираємо на великій тертці, додаємо до капусти. Туди ж, до капусти, йдуть подрібнений часник і сіль. Все це ретельно перемішуємо та приступаємо до приготування маринаду.

Маринад готуємо в окремому посуді. Додаємо у воду всі інгредієнти, окрім оцту. Доводимо до кипіння і даємо рідині покипіти зовсім недовго - близько 2 хвилин. Потім вливаємо туди оцет і чекаємо, доки знову закипить.

Як тільки маринад з оцтом закипів, одразу знімаємо його з вогню та гарячим вливаємо у посуд з капустою. При цьому маринад проціджуємо через друшляк, щоб туди не потрапили прянощі. Вони вже віддали маринаду свій аромат і присмак, і вони більше не потрібні капусті.

Заливши капусту маринадом, все ретельно перемішуємо і чекаємо, доки охолоне. Потім ємність із капустою ставимо в холодильник на 3-4 години.

Після цього маринована капуста готова до дегустації. Ви не розчаруєтесь!

Нагадаємо, з білокачанної капусти з борошном можна приготувати котлети, які на смак не відрізнити від м'ясних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ