Маринована червонокачанна капуста - одна з тих страв, які завжди доповнять будь-який стіл. Вона практично не приїдається. А завдяки її насиченому кольору та чудовому пряному смаку таку капусту не соромно подати на стіл, коли в дім завітали гості.
У народі таку капусту нерідко називають фіолетовою або синьою, адже насправді її колір ближчий до цих складових спектру. Але в будь-якому випадку на столі вона виглядає виграшно, та й на смак не підкачає. До того ж, ця страва має ще одну перевагу: для її приготування не потрібно багато часу. В обід можна замаринувати, а вже на вечерю можна влаштовувати дегустацію.
Інгредієнти для маринованої капусти:
- червонокачанна капуста – 600 г;
- морква – 1 шт. середньої величини;
- часник – 2 великі зубчики;
- сіль – 0,5 ст. ложки.
Інгредієнти для маринаду:
- цукор – 1 ст. ложка;
- коріандр (зерна) – 1 ч. ложка;
- лаврове листя – 1 штука;
- чорний перець (горошок) – 8 штук;
- насіння кропу – 1 ст. ложки.
- вода – 250 мл;
- яблучний оцет – 50 мл.
Приготування
Капусту шинкуємо якомога тонше. Червонокачанна капуста жорсткіша за білокачанну. Тому вона потребує тоншої нарізки. Моркву натираємо на великій тертці, додаємо до капусти. Туди ж, до капусти, йдуть подрібнений часник і сіль. Все це ретельно перемішуємо та приступаємо до приготування маринаду.
Маринад готуємо в окремому посуді. Додаємо у воду всі інгредієнти, окрім оцту. Доводимо до кипіння і даємо рідині покипіти зовсім недовго - близько 2 хвилин. Потім вливаємо туди оцет і чекаємо, доки знову закипить.
Як тільки маринад з оцтом закипів, одразу знімаємо його з вогню та гарячим вливаємо у посуд з капустою. При цьому маринад проціджуємо через друшляк, щоб туди не потрапили прянощі. Вони вже віддали маринаду свій аромат і присмак, і вони більше не потрібні капусті.
Заливши капусту маринадом, все ретельно перемішуємо і чекаємо, доки охолоне. Потім ємність із капустою ставимо в холодильник на 3-4 години.
Після цього маринована капуста готова до дегустації. Ви не розчаруєтесь!
Нагадаємо, з білокачанної капусти з борошном можна приготувати котлети, які на смак не відрізнити від м'ясних.