Today.ua

Макова паска з лимонною цедрою: оригінальний рецепт святкової випічки

Великдень уже не за горами, а значить, саме час підібрати рецепт пасок до столу. Можливо, в цьому році вам захочеться спробувати щось новеньке й оригінальне. Ідей для святкової випічки в Інтернеті не злічити. Паска з цукатами і шоколадом, сушеними ягодами і медом, дієтичні паски з сиром і горіхами. Все на ваш смак і бюджет.

Якщо класичний рецепт великодніх пасок вас не надихає, пропонуємо вам спробувати приготувати паску з маком і лимонною цедрою... Ваші близькі будуть приємно здивовані, побачивши на святковому столі таку смакоту.

Рецепт макової паски з лимонною цедрою і цукатами

Інгредієнти:

Для глазурі:

Готуємо опару для пасок. Для цього розводимо дріжджі в теплому молоці, додаємо дрібку цукру і 2 столові ложки борошна. Ставимо все в тепле місце на півгодини.

Змішуємо в мисці борошно, яйце, жовток, цукровий пісок і трохи ваніліну. Додаємо до цієї суміші опару і місимо наше тісто для пасок.

Додаємо в тісто розм'якшений маргарин і продовжуємо місити. Потім ще раз ставимо тісто в тепле місце, щоб воно добре підійшло.

Коли тісто підніметься, додайте в нього родзинки, цукати, цедру лимона і мак. Ще раз гарненько вимісіть.

Форми для пасок наповнюємо тістом на 1/4 і залишаємо в теплому місці. Як тільки тісто підніметься до країв, поставте макові пасочки у вже підігріту духовку на 180 градусів і випікайте 40 хвилин.

Поки печуться паски, давайте приготуємо глазур для прикраси. Для цього збивайте сік лимона з яєчним білком, додаючи потроху цукрову пудру. Коли паски охолонуть, нанесіть на них глазур і за бажанням прикрасьте маршмеллоу.

Паски з маком готові! Смачного вам і благословенного Великодня!

Раніше ми пропонували до вашої уваги рецепт сирної паски з сухофруктами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ