Великдень уже не за горами, а значить, саме час підібрати рецепт пасок до столу. Можливо, в цьому році вам захочеться спробувати щось новеньке й оригінальне. Ідей для святкової випічки в Інтернеті не злічити. Паска з цукатами і шоколадом, сушеними ягодами і медом, дієтичні паски з сиром і горіхами. Все на ваш смак і бюджет.
Якщо класичний рецепт великодніх пасок вас не надихає, пропонуємо вам спробувати приготувати паску з маком і лимонною цедрою... Ваші близькі будуть приємно здивовані, побачивши на святковому столі таку смакоту.
Рецепт макової паски з лимонною цедрою і цукатами
Інгредієнти:
- Борошно 250 гр;
- Цукровий пісок 100 гр.;
- Молоко 100 гр.;
- Сухі дріжджі 5 гр.;
- Вершкове масло 100 гр.;
- 1 яйце;
- 1 жовток;
- Родзинки 25 гр.;
- Цукати 150 гр.;
- Ванільний цукор 1 ч. л.;
- Мак 1 ст. л.;
- Цедра одного лимона.
Для глазурі:
- 1 білок;
- цукрова пудра 150 гр.;
- лимонний сік 1 ч. л.
Готуємо опару для пасок. Для цього розводимо дріжджі в теплому молоці, додаємо дрібку цукру і 2 столові ложки борошна. Ставимо все в тепле місце на півгодини.
Змішуємо в мисці борошно, яйце, жовток, цукровий пісок і трохи ваніліну. Додаємо до цієї суміші опару і місимо наше тісто для пасок.
Додаємо в тісто розм'якшений маргарин і продовжуємо місити. Потім ще раз ставимо тісто в тепле місце, щоб воно добре підійшло.
Коли тісто підніметься, додайте в нього родзинки, цукати, цедру лимона і мак. Ще раз гарненько вимісіть.
Форми для пасок наповнюємо тістом на 1/4 і залишаємо в теплому місці. Як тільки тісто підніметься до країв, поставте макові пасочки у вже підігріту духовку на 180 градусів і випікайте 40 хвилин.
Поки печуться паски, давайте приготуємо глазур для прикраси. Для цього збивайте сік лимона з яєчним білком, додаючи потроху цукрову пудру. Коли паски охолонуть, нанесіть на них глазур і за бажанням прикрасьте маршмеллоу.
Паски з маком готові! Смачного вам і благословенного Великодня!
Раніше ми пропонували до вашої уваги рецепт сирної паски з сухофруктами.