Оладки набридли, млинці псують фігуру, із запіканкою треба поклопотатись. При цьому часу, як завжди, обмаль, а хочеться чогось легкого і смачненького. У цьому випадку може виручити лінивий капустяний млинець, приготування якого не вимагатиме ані багато часу, ані сил. А в результаті вийде ситно, смачно і без зайвого клопоту.
Втім, якісь трудозатрати все ж таки будуть потрібні, проте вони будуть мінімальними, оскільки в лінивому млинці борошно додається відразу на сковорідку і перемішується з іншими інгредієтами.
Для приготування цієї страви потрібні такі інгредієнти:
- 0,25 вилка капусти;
- 0,25 цибулини;
- 2 яйця;
- 0,5 ст. борошна;
- олія рослинна для смаження;
- сіль за смаком;
- сир твердий.
Послідовність приготування
- Капусту тонко шинкуємо. Цибулю нарізаємо в чверть кільця. Перемішуємо цибулю з капустою, солимо і вбиваємо туди два яйця. Усю суміш перемішуємо вже з яйцями.
- Після цього поступово додаємо борошно і перемішуємо, щоби вийшла маса без грудочок. До речі, тут борошно можна замінити такою самою кількістю манки. Вийде навіть трохи пікантніше на смак.
- Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Викладаємо туди отриману суміш, накриваємо кришкою сковорідку і готуємо на повільному вогні протягом 15 хвилин.
- Потім відкриваємо кришку та, акуратно підчепивши млинець лопаткою, перевертаємо його на інший бік. Якщо ви не впевнені, що вам вдасться трюк із перевертанням, то краще вдатися до допомоги другої сковорідки, щоб зберегти млинець цілим і не перетворити його на "кашу".
- Перевернувши млинець, посипаємо його зверху тертим сиром, накриваємо кришкою і томимо на повільному вогні ще 10 хвилин.
Усе! Вимикаємо плиту і даємо млинцю "дійти" на сковорідці ще кілька хвилин. Потім виймаємо його на тарілку, трохи остуджуємо і ділимо на всіх. Можете не сумніватися: на тарілках нічого не лишиться. Смачного!
Нагадаємо, можна також розпочати свій день із бананових оладок. Їх готують без цукру.