Для тих, хто не готовий з ранку тупцювати біля плити, а також, хто не проти скинути пару кілограмів, ідеальним варіантом буде смузі на сніданок. Його можна приготувати в різних варіаціях: як овочевий, так і фруктовий, як на основі молочних напоїв, так і з додаванням соку. Варіантів, що залежать від фантазії господині та наявності в будинку тих чи інших овочів і фруктів, дуже багато.
Спробуйте на вибір два варіанти, які пропонує lasunka.
У період новорічно-різдвяних свят багато наших співгромадян додають у вазі по кілька кілограмів. Українці вміють та люблять смачно готувати, особливо на свята. І хоча в нинішньому році атмосфера свят затьмарена війною, і на столах не буде звичного достатку, все ж у багатьох сім'ях будуть традиційні різдвяні та новорічні страви, що рясніють калоріями та різними смачними "шкідливостями". Тому розвантажити організм після вечірніх надмірностей на ранок легким і корисним сніданком, буде дуже в тему. Причому для того, щоб приготувати смузі на сніданок, не треба "танцювати" біля плити. Достатньо буде блендера та мінімального набору овочів чи фруктів.
Смузі з бананом на основі ряжанки
Готується такий смузі за 2-3 хвилини. Із запропонованої в рецепті кількості продуктів виходить дві порції. А калорійність такої страви становить 72 ккал на 100 г. Ряжанку в цьому смузі можна легко замінити кефіром, молоком або фруктовим соком, а замість цукру можна використовувати мед.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Інгредієнти:
- 1 склянка ряжанки;
- 1 персик (або будь-який інший фрукт, тільки не цитрусові);
- 1 банан;
- 1 ст. л. цукру.
Рецепт приготування
Персик (яблуко, грушу, ананас, ківі) та банан ріжемо на шматочки і разом із цукром (медом) поміщаємо у блендер. Все ретельно подрібнюємо та додаємо ряжанку. Після цього збиваємо цю суміш у блендері ще раз.
Наш смачний смузі готовий! Можете братися до дегустації.
Овочевий смузі без молочних продуктів
Овочевий смузі готується також дуже швидко. При цьому в ньому ще менше калорій, ніж у фруктовому смузі на молочній основі. На приготування такого сніданку піде до 5 хвилин. З тієї кількості продуктів, яка заявлена в рецепті, вийде смузі для однієї людини. Тому, якщо хочете порадувати таким сніданком ще когось, то рецептуру слід подвоїти. Калорійність такої страви – 25 ккал на 100 г.
Інгредієнти:
- 2-3 стебла селери;
- 1 морква;
- 1 апельсин;
- 1 ст. л. меду.
Технологія приготування
Подрібнюємо всі овочі у блендері. Потім вичавлюємо туди сік із апельсина і додаємо мед. Збиваємо в блендері повторно. Такий смузі можна прикрасити зеленню, якщо вона є під рукою.
Тим, хто любить традиційні та ситні сніданки, але не готовий довго стояти біля плити, можна приготувати тости з яєчною пастою.