Підвищений тиск цілком піддається лікуванню без залучення хімічних препаратів. Його можна знизити завдяки регулярному вживанню брусничного соку.
До такого висновку дійшла доктор Енн Кивимякі, яка проводила дослідження на генетично модифікованих щурах, що мали яскраво виражений гіпертонічний синдром. У своїх експериментах вчена використовувала сік брусниці. Ідея застосувати брусничний сік не виникла спонтанно. Адже брусниця поряд з чорницею, журавлиною і чорною смородиною володіє підвищеним вмістом поліфенолів. А ті, в свою чергу, благотворно впливають на кровоносні судини, збільшуючи їхню міцність та еластичність.
Доктор Кивимякі використовувала соки холодного віджиму усіх цих ягід, напуваючи ними лабораторних щурів. Експеримент тривав близько 10 тижнів.
В результаті, всі інші соки показали менш виражений гіпотонічний ефект, однак брусничний сік порадував. Причому він створював благотворний вплив як у розбавленому вигляді, так і в концентрованому.
Звичайно, все це вимагає додаткових досліджень – тепер уже на людях. Проте в одному учена впевнена: брусничний сік може допомогти людям із високим тиском, замінивши при цьому різні хімічні препарати з купою побічних ефектів.
Звичайно, повністю позбутися підвищеного тиску за допомогою одного лише натурального соку неможливо, все одно доведеться вживати препарати. Однак тримати тиск "у рамках" та проводити профілактику судин можна за допомогою цього чудодійного натурального засобу.