Котлети з картоплі зі смачною начинкою всередині не складні в приготуванні і можуть стати вашою улюбленою стравою після першої ж дегустації. А зараз, коли у багатьох через ситуацію з карантином, грошей стало мало, а вільного часу з'явилося багато, така страва може внести приємну різноманітність у сімейне меню і допомогти вам смачно скоротати час. Отже, чим потрібно запастися, аби приступити до виготовлення таких котлет.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 300 гр м'яса;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. крохмалю;
- приправи - сіль, чорний перець, паприка;
- 1-2 цибулини;
- рослинна олія для смаження.
Для панірування:
- кукурудзяні пластівці;
- 2-3 яйця.
Спосіб приготування:
Картоплю відварити і потовкти її на пюре. У майже вистигле пюре додати сире яйце, крохмаль і сіль.
Цибулю дрібно порізати і злегка обсмажити в невеликій кількості рослинного масла (так, щоб він не плавала в олії). Додати фарш із м'яса і, помішуючи, довести фарш, а заодно й цибулю, до готовності. Додати у фарш сіль та спеції.
Далі формуємо котлетки. Для цього робимо коржик із картопляного пюре, посередині якого кладемо невелику кількість готового фаршу. Акуратно защипуємо краї коржа – так, щоби фарш був схований усередині.
Після цього приступаємо до панірування котлеток. Паніруємо таким чином: спочатку обвалюємо її в кукурудзяних пластівцях, потім занурюємо у збите сире яйце і знову паніруємо в пластівцях.
І, нарешті, обсмажуємо котлетки з двох боків на сковорідці до приємного легкого золотистого кольору. Багато часу на це не потрібно, адже всередині котлети практично готові. Це – останній етап.
Утім, ні, не останній. Останнім буде поїдання котлет за сімейною вечерею. Ось і все: недовго, недорого і смачно. Втім, одна вада у цієї страви все-таки є: вона швидко закінчується.
Нагадаємо, дуже ніжними вийдуть котлети по-турецьки, які готуються з мішаного фаршу і відвареного рису зі спеціями.