Ніжні котлети по-турецьки: як приготувати смачну і апетитну страву

Котлети - це традиційна страва багатьох народів, і всі їх готують якось по-особливому. Шедевром турецької кухні стали соковиті і ніжні котлети "Kadinbudu", які переводяться як "жіноча гомілка". Готуються вони з мішаного фаршу, а за смаком виходять дуже ніжні і апетитні. Спробуйте обов'язково цю страву і ви не пошкодуєте витраченого часу!

Ніжні котлети по-турецьки: як приготувати смачну і апетитну страву - today.ua

Рецепт котлет по турецьки

Інгредієнти:

  • Фарш (змішаний) – 300 г
  • Відварений рис – 50 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершкова олія – 20 г
  • Рослинна олія – 100 г
  • Паніровочна суміш — 20 г
  • Сіль, перець, прянощі – за смаком

Ніжні котлети по-турецьки: як приготувати смачну і апетитну страву

Беремо готовий змішаний фарш (наприклад, курка з телятиною або яловичиною), охолоджуємо його в прохолодному місці.

Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді. Додаємо до цибулі фарш, раніше відварений рис, 1 яйце, сіль, прянощі і добре перемішуємо.

Для паніровки два яйця збиваємо з сіллю і панірувальною сумішшю.

Ліпимо з фаршу котлетки витягнутої овальної форми, занурюємо їх у яєчно-панірувальну суміш і обсмажуємо на олії з обох сторін.

Подавати котлети можна з будь-яким гарніром на ваш смак (паста, каша, пюре), або як окрему страву.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати дієтичні котлети з курячого філе.

ДЖЕРЕЛОdnpr.com.ua